This text is replaced by the Flash movie.
 

Ergonomische bureaustoelen: rugpijn voorkomen en gezond zitten

De firma SEDER heeft voor u bureaustoelen van het merk HAIDER BIOSWING en van het merk FALTO.  

Haider Bioswing

 

EVEN dit VOORAF

Haider BioswingHAIDER BIOSWING-bureaustoelen zijn bureaustoelen die de platgetreden paden in bureaustoelenland verlaten om nieuwe horizonten te verkennen met stoelen die uitstijgen boven het niveau van de doorsnee grijze-muis-ureaustoel. En daar ook nog verrassend goed in slagen. Want HAIDER BIOSWING-bureaustoelen zijn nu eenmaal apart, innoverend en uniek.

Hoe dit zit met dit aparte, met dat innoverende en met dat unieke, dat willen we hier even uitleggen. We hebben daar echter iets meer voor nodig dan een handvol slogans. We verzoeken u met enige aandrang, niet toe te geven aan de diagonaal-lezen-mode -“ik heb het al lang gezien!”- maar ons enigszins lang uitgevallen betoog met veel aandacht en concentratie te lezen, anders komt u er niet achter waarin HAIDER BIOSWING-stoelen anders, apart en uniek zijn en evenmin waarom er bij elke HAIDER BIOSWING-stoel een paar vleugels meegeleverd worden.

Vaststelling
Een goed, gezond en rugvriendelijk zittende bureaustoel wordt zo langzamerhand niet langer als een luxe beschouwd, maar wordt zo stilaan door steeds meer mensen beschouwd als even noodzakelijk als goede verwarming en goede verlichting. De tijd van de eerste-de-beste goed uitziende en vooral niet te dure bureaustoel ligt zo stilaan achter ons. Iedereen op een goed stoel.

 

Welke elementen bepalen nu bij een HAIDER BIO-SWING-stoel goed, gezond en rugvriendelijk zitten?

Het zijn er drie, waarvan er twee uniek zijn voor HAIDER BIOSWING.

 1. Beweging door de BIOSWING technologie. HAIDER BIOSWING-ergonomie zou je ook kunnen zeggen.   
 2. Klassieke, gangbare ergonomie
 3. Detensor

1. BIOSWING-beweging

 

ir. Eduard Haider Toen ir. Eduard Haider met zijn stoelen de bureaustoelen-markt betrad, had hij het plan opgevat om komaf te maken met de misschien wel grootste vijand van goed en gezond zitten: de bewegingsloosheid, de starheid. Daarvoor wierp hij zijn baanbrekende en innoverende uitvinding in de strijd, het HAIDER BIOSWING-systeem, de BIOSWING technologie.

 
Het geheim van BIOSWING. Wat is BIOSWING? Wat doet BIOSWING
                                                                                                                                                                                     
De unieke (want gepatenteerde) BIOSWING tech-nologie bestaat erin dat de zitting van de stoel opge-hangen is aan staalkabels. De persoon die op een HAIDER BIOSWING-stoel plaatsneemt komt,  letterlijk dan wel, in een continue-zwevende beweging te zitten.

BIOSWING bevrijdt de mens van beknellend star zitten. Funeste starheid wordt uit de stoel gehaald en vervangen door heilzame, weldoende beweging.

BIOSWING maakt vrij. BIOSWING geeft vleugels.

RESULTATEN

Haider BioswingHaider BioswingDe trilbewegingen van het BIOSWING -systeem maken snel en efficiënt komaf met spanningen die zich in de rug willen nestelen en (mede) aan de basis liggen van rugpijn en schakelen zo rugproblemen uit, vaak helmaal. En stoelen die rugklachten elimineren kunnen ze natuurlijk ook voorkomen!

Haider BioswingVoorts activeert de BIOSWING-beweging het samenspel tussen de musculatuur, de zenuwbanen die de informatie geleiden en de sturende hersenen.  Daarbij  Haider Bioswingontstaan honderdduizende nieuwe verbindingen tussen de afzonderlijke zenuwcellen die zich dan weer onderling verbinden tot netwerken. Hoe meer prikkels de hersenen ontvangen des te beter functioneert het net-werk en des te beter worden de prestaties en des te aange-namer is het werken op een HAIDER BIOSWING-stoel.

Door de BIOSWING-beweging worden de rugspieren systematisch versterkt en getraind. Vooral de 150 kleine intervertebrale spiertjes die de wervelkolom  stabiliseren halen voordeel uit de beweging: alweer een zegen voor de rug.

Haider BioswingEn last but not least verzorgt BIOSWING uw tussenwervelschijven. De BIOSWING-beweging zorgt ervoor dat het zuig- en pompmechanisme dat de voedingsvloeistoffen naar de ruggenwervels brengt  blijft werken en de toe-voer van  voedingsvloeistoffen verzekerd blijft. Zo worden uw tussenwervel-schijven voor degeneratie behoed en blijven ze elastisch en gezond. Steeds opnieuw hetzelfde: uw rug vaart er wel bij.

BIOSWING MAAKT VRIJ. BIOSWING GEEFT VLEUGELS

En het zal wel duidelijk zijn dat BIOSWING op een eigen unieke manier zijn bijdrage levert aan goed, gezond en rugvriendelijk zitten.

 

2. ERGONOMIE

 

Haider BioswingIs bij HAIDER BIOSWING-stoelen het element waarin ze gelijk zijn aan en dus hetzelfde bieden als  andere ergonomische stoelen, althans die stoelen die aanspraak kunnen maken op de termen ergonomie en ergonomisch. Maar aangezien

 • veel mensen de termen ergonomie en ergonomisch kennen en toch maar weinig mensen weten hoe een ergonomische stoel er dan wel uitziet en welke lading de termen dekken,
 • er geen wettelijke bepalingen zijn die bepalen aan welke voorwaarden een stoel moet voldoen om zich het predikaat ergonomisch toe te eigenen 
 • en er zowel op het net als daarbuiten maar bitter weinig informatie te rapen.

Daarom willen wij hier deze leemte even opvullen en duidelijk maken hoe die ergonomie er bij een serieuze ergonomische stoel zoals een HAIDER BIO-SWING-stoel uitziet

We gaan uit van de gouden ergonomie-stelregel die zegt dat de werkomgeveng (apparaat, machine, werktuig…) zich moet aanpassen aan de mens en niet omgekeerd. Toegepast op een bureaustoel wordt dit: de bureaustoel moet zich aanpassen aan de mens  en niet de mens aan de bureaustoel. Daarvoor moet echter deze  bureaustoel beschikken over de hiervoor onmisbare aanpassings- en instelmogelijkheden, de hendeltjes zeg maar.

HAIDER BIOSWING-stoelen hebben er daarvan veel in huis. Even kijken.

Deze mevrouw heeft het geluk op een HAIDER BIOSWING-stoel te zitten. Haar stoel is uitgerust met de volgende instelmogelijkheden:

 1. Haider Bioswingzithelling: de voorkant kan met ca. 7° naar beneden gekanteld worden en in elke tussenpositie vastgezet. Dit laat toe om ook eens in een weldoende zg. open zithoek te zitten.
 2. zitdiepte: aanpassing van de zitting aan de lengte van de bovenbenen.
 3. lumbaalsteun: regelbare uitstulping in de rugleuning, een weldaad op zich!
 4. rugleuning in de hoogte verstelbaar om de krommingen in de rug op de juiste plaats te brengen. 
 5. zithoogte: bij Haider Bioswing-stoelen is er keus tussen 3 gasveren samen goed voor zithoogtes tussen 45 en 67 cm
 6. hoofdsteun: regelbaar in de hoogte en met regelbare helling
 7. bekkenbalans: inrichting die ervoor zorgt dat leuning en zitting de beweging  van het lichaam volgen. De helling van de zitting volgt automatisch de verplaatsingen van het zwaartepunt van het  lichaam bij bewegingen naar voren of naar achteren.
 8. Armleggers met keuze tussen alleen in de hoogte regelbaar of in 4 richtingen regelbaar.

Dit alles vormt dan ergonomie toegepast op bureaustoelen waarover onder deskundigen een zekere consensus bestaat. We kunnen ze bijgevolg zonder meer de gangbare, klassieke ergonomie noemen.

We keren nog even terug naar het BIOSWING-systeem dat naar onze overtuiging nog meer dan deze gangbare, klassieke ergonomie bijdraagt tot goed, gezond en rugvriendelijk zitten, zodat we met recht bij BIOSWING van ergonomie mogen spreken, alhoewel het als eigendom van één firma wellicht nooit zal kunnen toetreden tot de gangbare, de klassieke, de “officiële” ergonomie.

Dan wordt het duidelijk dat HAIDER BIOSWING-stoelen tweemaal ergo-nomisch, dubbel ergonomisch zijn. Zodat het absoluut niet overdreven en ver gezocht is om hier van synergie te spreken: de ene ergonomie ondersteunt en versterkt de andere! 2 + 2 = 3! Samen sterk!

 

3. Detensor

Is oorspronkelijk een systeem tegen rugklachten dat voor 30 jaar door ruglijder Kurt Kienlein op zijn eigen persoon werd ontwikkeld. Het komt neer op een betere en meer hedendaagse versie van een oude manier van rugpijn bestrijden: tractie. Meer uitvoerige documentatie elders op deze website.

VOOR WIE HET BESTE MAAR NET GOED GENOEG IS

Nu hadden ze bij HAIDER BIOSWING, steeds uit op vernieuwing, de lumi-neuze idee om DETENSOR als bijkomende innovatie in hun stoelen in te zet-ten voor de mensen voor wie het beste nog maar net goed genoeg is. Het oog viel hierbij op de twee topmodellen van het assortiment, de BIOSWING 560 en de BIOSWING 780.

Haider BioswingHet in de rugleuning ingezette, schuin naar boven gerichte lamellen-profiel verandert de druk van het leunen in milde strekkrachten die de wervelkolom en de tussenwervelvelschijven ontlasten.

BIOSWING 780 DetensorDe elastische T-vormige lamellen in de zitting bewerken bovendien een gelijkmatige gwichtsverdeling, verhinderen puntvormige druk op de streek van de zitbeentjes en verbeteren de doorbloeding van het weefsel.

BIOSWING 560 Een bijkomend voordeel van de DETENSOR-lamellen-techniek is het klimaat-regelende effect. De luchtkamers tussen de lamellen werken als een ventilatie-systeem dat voor aangename warmte- en vochtregulering zorgt.                                  

De ervaring leert dat vooral en op eerste plaats rugpatiënten heel veel baat hebben bij het. DETENSOR systeem in de stoelen  BIOSWING 560 detensor en in de BIOSWING 780 detensor. “Gewone” stervelingen die (nog!) geen last hebben van de rug voor wie het beste maar net goed ge-noeg is en/of die nog een hele zitcarrière voor de boeg hebben doen er goed aan om de twee DETENSOR-modellen in overweging te nemen.

Laat het echter duidelijk zijn dat voor meeste mensen de synergie tussen het HAIDER BIOSWING-systeem en de gangbare ergonomie al een enorme unieke (ja telkens  opnieuw: unieke!) verlichting betekent van de zitslavernij waartoe steeds meer mensen (met bovendien alsmaar zwakkere ruggen) veroordeeld zijn.

 

BIOSWING in de TESTARENA
BIOSWING in de TESTARENAEr zijn nog wel meer bureaustoelen met geïntegreerde beweging. Enkele jaren geleden wilde de verzekeringstak van een grote Duitse werkgeversorganisatie er het fijne van weten en bracht deze stoelen samen in een uitvoerige test. “Uitvoerig”: 6 maanden, 40 testpersonen, rapport van 219 pagina’s!

Een deel van het onderzoek bestond uit vragen in de trant van: “Hoe graag zou u deze stoel als werkstoel willen hebben?” De proefpersonen kregen ook  vragen om na te gaan in hoeverre de dynamiek en de beweeglijkheid van de stoelen was waargenomen. Op alle vragen kreeg de HAIDER BIOSWING-stoel beduidend betere quoteringen dan de andere stoelen en uiteindelijk legde hij met vlag en wimpel beslag op de eerste plaats. Wilt u meer lezen over deze belangrijke test klik dan hier.

 

HELEMAAL MOOI

BIOSWING in de TESTARENAHaider Bioswingwordt het te vernemen dat het Duitse Wellness-Verband in het kader van zijn Wellness-Innovation programma een tweede plaats toekende  aan een HAIDER BIOSWING-bureaustoel. Niet  zomaar, niet toevallig: er was serieus over nagedacht. Psycholoog Lutz Herrtel, voorzitter van het Deutsches Wellness-Verband: ”Deze stoel maakt het voor mensen die zittend werk ver-richten mogelijk om  van wellness te genieten, niet alleen bij gelegenheid in een weekeinde, maar vele uren tijdens de dag en dit gedurende vele jaren.” Ver gezocht? Voor een HAIDER BIOSWING-stoel natuurlijk  niet.

 

Haider Bioswing

 


 

SAMENVATTEND

HAIDER BIOSWING-ergonomie (1) + gangbare, klassieke ergonomie (2) = super-ergonomie. 1 + 1 = 3.

HAIDER BIOSWING-ergonomie (1) + gangbare, klassieke ergonomie (2) + DETENSOR (3) = nec-plus-ultra-ergonomie. 1 + 1 + 1 = 5.

 

HAIDER BIOSWING staat dus voor

goed zitten - lekker zitten - gezond zitten - rugvriendelijk zitten - harmonisch zitten - wellness-zitten - relax zitten - aangenaam zitten - fitness-zitten - dynamisch zitten -stimulerend zitten - zorgeloos zitten - rugverwennend zitten - bewegend zitten - met-vleugels-zitten

dat efficiënt en geconcentreerd werken in de hand werkt en ruggen in de watten legt.

 

NOG EEN TIP
Vergeet absoluut niet een kijkje te nemen op de websites bioswing.de en bioswing.fr. Er is daar o.a. een mijnheer die toont welke afstand u per dag zittend op een HAIDER BIOSWING kunt afleggen. En verder veel bevrijdende en heilzame beweging.


U hoeft het allemaal het allemaal niet op ons woord te geloven. Maak een afspraak en kom persoonlijk met de HAIDER BIOSWING-stoelen in levenden lijve kennis maken. U kunt dan eventueel een stoel meenemen om hem in alle rust uit te testen. Desgewenst brengen wij een HAIDER BIOSWING tot bij u.

We hebben ook nog 2 uitvoerige catalogi van HAIDER BIOSWING. We zullen ze u desgewenst met genoegen toesturen. 

Haider Bioswing    Haider Bioswing

Haider Bioswing

 

BIOSWING maakt het verschil - OVERZICHT van de diverse modellen

Enkele opmerkingen vooraf.
Elk model begint bij een basismodel met enkele keuzemogelijkheden (bv. bekleding) en een aantal bijkomende opties (bv. armleggers en hoofdsteun).  Zo kan iedereen zijn eigen Bioswing stoel assembleren naar eigen smaak en budget.

Belangrijk: er zijn geen verschillende versies van het Bioswing systeem al naargelang van (de prijs) het model.
Er is maar 1 Bioswing systeem voor alle modellen.

Besparen op bureaustoelen is alleen schijnbaar een besparing,
maar is er gewoon het tegendeel van: weggegooid geld.

BIOSWING 350

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

De eenvoudigste en laagst geprijsde BIOSWING.


 

BIOSWING 350iQ en 360iQ

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

De jongstgeborenen in het BIOSWING-assortiment.

 


“Ergonomisch”, het klinkt goed en het wordt dan ook voor van alles en nog wat gebruikt.

BIOSWING 450 en 460

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

Iets aparts 

 

BIOSWING Black Edition - White Edition

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

 

Rugproblemen kosten handenvol geld, maar als ze opduiken
wordt er maar zelden in de richting van de stoel gekeken.

BIOSWING 550 en 560

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

Voor de hardwerkende manager

 

BIOSWING 560 Trendline

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

 

Wie denkt dat de eerste de beste stoel ook de beste is, vergist zich.

BIOSWING 780

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

Voor de hogere regionen

 

BIOSWING 560 detensor en 780 detensor

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

De in de twee modellen geïntegreerde Detensor-lamellentechniek vergt een woordje uitleg. Het in de rugleuning ingezette, schuin naar boven gerichte lamellenprofiel verandert de druk van het leunen in milde strekkrachten die de wervelkolom en de tussenwervelschijven ontlasten.
De elastische T-vormige lamellen in de zitting bewerken bovendien een gelijkmatige gewichtsverdeling, verhinderen puntvormige druk op de streek van de zitbeentjes en verbeteren de doorbloeding van het weefsel in het zitvlakgebied. Een bijkomend voordeel van de Detensor-lamellen-techniek is het klimaatregelende effect. De luchtkamers tussen de lamellen werken als een ventilatiesysteem dat voor aangename warmte- en vochtregulering zorgt.
Zie verder bij DETENSOR

 

Mensen die zich verwend weten met bijvoorbeeld een “lekkere” stoel presteren beter.

BIOSWING Works

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

Zitergonomie in de productiehal.

 

Boogie saddle

Niet echt een bureaustoel maar meer mensen gebruiken hem wel als bureaustoel.

Bureaustoelen

De bureaustoelen van Falto vallen vooral op door de zeer beweeglijke anatomische rugleuning. De Sonet heeft daarbovenop nog iets heel bijzonders: de rugleuning en de armleggers vormen één geheel dat naar achteren en naar voren kan schuiven en door een verensysteem continu naar voren tegen de rug wordt gedrukt, zodat de rug permanente steun geniet. Gezond en rugvriendelijk zitten in de hoogste graad. En voor wie van groen houdt en het graag ecologisch ziet: de FALTO Rondeo en Sonet zijn, zoals overigens alle FALTO-stoelen zoveel mogelijk opgebouwd uit natuurlijke materialen: veel hout, wol, latex, nauwelijks kunststof e.d.m.

Een goede stoel stimuleert de fysieke en mentale fitness, de werklust,
de creativiteit, de productiviteit.

 

Falto behaalde met zijn stoelen verschillende gouden medailles.

Om te vergroten, klik op de afbeelding.

Proximedia

PROXIMEDIA BELGIUM CONTACT

Humaniteitslaan 237
1620 Drogenbos - België

Tel.: +32 (0)2 349 23 23
Fax: +32 (0)2 349 23 24

E-mail: info@proximedia.com
Site: www.proximedia.com

PROXIMEDIA GROUP

JOIN US ON


Facebook    Twitter    Linkedin
NEW BIZBOOK